Σχολικό Έτος 2024-25
Μια ξεχωριστή γιορτή είδαμε χθες, από τα αγαπημένα μας παιδιά, της Δ΄ τάξης, και τη μοναδική και αγαπημένη ολων μας, κ. Ντίνα Σκιαδά, τα οποία μας ταξίδεψαν πίσω στον Νοέμβριο του 1912, παρουσίαζοντας με ζωντάνια και πάθος την ιστορία της απελευθέρωσης, αναφέροντας σημαντικά γεγονότα και προσωπικότητες.
Ιδιαίτερη και συγκινητική στιγμή, η έναρξη της γιορτής μας με την ερμηνεία ενός τραγουδιού από τη μαθήτρια της Ε τάξης, Άννας Μερεού, και τα παιδιά της Δ τάξης, το οποίο τραγουδούσε η προγιαγιά της μαθήτριάς μας, η φωνή της οποίας κοσμεί ένα από τα βίντεο που προβάλλονται στο Μουσείο Μαστίχας και ασφαλώς, αποτελεί μια ζωντανή μαρτυρία της ιστορίας του νησιού μας και μας συνδέει με τις ρίζες μας.
Η γιορτή των παιδιών μας, για μια ακόμα φορά, αποτέλεσε μια ισχυρή υπενθύμιση προς όλους μας, ότι η ελευθερία δεν είναι δεδομένη, αλλά ένα δώρο που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες. Αποτελεί μια υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε να τιμούμε τους προγόνους μας και να διατηρούμε την ιστορία του τόπου μας ζωντανή!!
Χίλια μπράβο στα αγαπημένα μας παιδιά που ανταποκρίθηκαν με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ωριμότητας και μας συγκίνησαν!!! Χιλια μπράβο και στην αγαπημένη μας, κ. Ντίνα, η οποία προετοίμασε και καθοδήγησε τα παιδιά και όλοι μαζί, μας χάρισαν μία μοναδική γιορτή!!!
Η επιλογή και η προετοιμασία των όμορφων τραγουδιών έγινε από την καταπληκτική μουσικό του σχολέιου μας, κ. Κατερίνα Μόκα και των χορών από την κ. Ειρήνη Δημοπούλου.
Η μουσική υπόκρουση του βίντεο στιγμών είναι το τραγούδι με το οποίο ξεκίνησε η γιορτή μας και μας τραγούδησε η μαθήτρια του σχολείου μας, η αγαπημένη Άννα Μερεού, την οποία ευχαριστούμε πολυ!!!
Σχολικό Έτος 2023-24
4 Απριλίου – Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων
Στο πλαίσιο των δράσεων μας για την “Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας” και ταυτόχρονα “Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων”, μας επισκέφτηκαν εκπρόσωποι του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου, την Πέμπτη 23-05-2024 στο σχολείο μας,
Χριστούγεννα
Γιορτή 11ης Νοεμβρίου
Μοναδική ημέρα η χθεσινή!!!
Μια πανέμορφη και πολύ στοχευμένη γιορτή ετοίμασαν τα παιδιά μας, της Δ τάξης, μαζί με την καταπληκτική δασκάλα τους, κ. Μαρία Αβδελιώδη!!! Με μεγαλειώδη τρόπο μας μετέφεραν νοερά στο χρονικό Απελευθέρωσης του πολύπαθου νησιού μας. Ήταν 11η Νοεμβρίου του 1912, ημέρα Κυριακή, εορτή των πολιούχων της Χίου, Αγίων Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου.
Με μεγαλειώδη τρόπο επίσης, τα καταπληκτικά παιδιά μας, μας παρουσιάσαν τοπικούς χορούς της Χίου, τους οποίους διδάχθηκαν από την καταπληκτική, εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας, κ. Αθανασία Τσιπολίτου!!!
Όλα τα τραγούδια της γιορτής μας, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που ακούτε στο βίντεο, τα δίδαξε στα παιδιά μας ο καταπληκτικός μουσικός του σχολείου μας, κ Γιώργος Φαραντάκης!!!
Αγαπημένα μας παιδιά και δάσκαλοι του σχολείου μας, σας ευχαριστούμε για τις στιγμές που μας χαρίσατε!!
Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλα!!!
Εργαστήριο μακαρονιών
Μια μέρα μετά του Αγίου Πνεύματος, πήγαμε την ημερήσια εκδρομή μας στο Πιτυός. Εκεί ήταν μια κυρία που μας έμαθε πώς να φτιάχνουμε χερίσια μακαρόνια. Τα υλικά που χρειαστήκαμε για να φτιάξουμε τη ζύμη ήταν αλεύρι, νερό, αλάτι και λάδι. Ύστερα μας έδωσε ένα μακρύ ξυλάκι από σπάρτο, που θα έδινε το χαρακτηριστικό σχήμα των μακαρονιών.
Μαθαίνουμε για την ανακύκλωση παίζοντας
Πριν λίγες μέρες πήγαμε στο πάρκο της Κλειδού και μάθαμε για την ανακύκλωση. Μέσα από διάφορους σταθμούς παιχνιδιών με ανακυκλώσιμα υλικά, διασκεδάσαμε και μάθαμε για την ανακύκλωση.
Επίσκεψη από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ
Οι κυρίες που μας επισκέφτηκαν στην τάξη μας μάς μίλησαν για τους πρόσφυγες και τους λόγους για τους οποίους αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Μάλιστα μάς χάρισαν κι από ένα τετράδιο που το εξώφυλλό τους το ζωγράφισαν μικρά παιδιά προσφύγων.
Ο κύριος τροχονόμος στην τάξη μας
Ο κύριος Φλωράδης ήρθε από την τροχαία και μας μίλησε για την οδική ασφάλεια. Μας ενημέρωσε για τον τρόπο που κυκλοφορούμε στον δρόμο και πώς να οδηγούμε το ποδήλατο που τόσο αγαπάμε. Ακόμα μάθαμε για τη συμπεριφορά που πρέπει να έχουμε σαν επιβάτες μέσα στο αυτοκίνητο και στο λεωφορείο.
Πατζαροσαλάτα
Ήρθε η στιγμή να γευτούμε τους καρπούς μας. Η γιαγιά της Ειρήνης μάς τα μαγείρεψε και εμείς τα φάγαμε με ψωμάκι και λαδάκι. Την ευχαριστούμε πολύ για αυτό.
Παραδοσιακά παιχνίδια
Τα παραδοσιακά παιχνίδια αποτελούν ένα πυλώνα παράδοσης που μας συνδέει με το παρελθόν και δεν τα ξεχνάμε. Είναι τα παιχνίδια που έπαιζαν οι παλαιότεροι και μεταφέρονται από γενιά σε γενιά προφορικά ή με επίδειξη των μεγαλύτερων στους μικρότερους. Η απλότητα με την οποία προσεγγίζουν το παιδί, τους δίνει μοναδική θέση στην καρδιά των μικρών και μεγάλων φίλων.
Παλαιότερα όταν ο καιρός βελτιωνόταν τα παιδιά έβγαιναν (ξεπόρτιζαν) από τα σπίτια για ατέλειωτο παιχνίδι σε δρόμους, πλατείες, αυλές, χωράφια μέχρι αργά το βράδυ. Με μέσα λιγοστά και μόνους οδηγούς το κέφι, τη φαντασία και την ξενοιασιά διασκέδαζαν με τα μήλα, το κουτσό, την τυφλόμυγα και τόσα άλλα παιχνίδια που έπαιζαν οι προηγούμενες γενιές
Ίσως αξίζει το ταξίδι αυτό στο παρελθόν, για να θυμηθούμε μαζί με τα παιδιά της Δ τάξης του σχολείου μας κάποια από εκείνα τα αγαπημένα παιχνίδια της γειτονιάς και της παρέας.
Ησασταν όλα υπέροχα!!! Σας ευχαριστουμε από καρδιας για τις στιγμές υπερηφάνειας και συγκίνησης που μας χαρίσατε σήμερα!!
Συγχαρητήρια στη δασκαλα της ταξης, αγαπημένης μας κ. Ντίνας Σκιαδα για την οργανωση και στήσιμο της γιορτης! Συγχαρητήρια και στη δασκαλα παραλληλης στηριξης, επίσης αγαπημένης μας, κ. Σταματίας Μαυρίκου για τη δημιουργία της πανέμορφης πρόσκλησης και τη σημαντική της βοήθεια, οσον αφορά στη γιορτή.
Η μουσική πινελιά της αγαπημένης, κ. Άννας Μιχαλοπούλου ήταν πολύ σημαντική!! Η επιμέλεια των χορών έγινε από την κ. Ειρήνη Δημοπουλου.
Ευχαριστιες πολλες σε ολους τους δασκάλους και δασκαλες που βοήθησαν με τον τρόπο τους για την υλοποίηση αυτής της ομορφης γιορτης, κ. Μαρία Κοντογιάννη και κ. Δήμητρα Κόψαλη. Επίσης, κ. Αγγέλα Καμαράδου, Μαριέττα Φουρναράκη, κ. Μαρίκα Ζαννίκου, κ. Μαρία Αβδελιώδη, κ. Άννα Μουζήθρα, κ. Ματούλα Βορριά, κ. Λεωνίδα Φούντα, κ. Νίκη Καπέτη, κ. Διονύση Μελαχροινούδη!!
Τα πιο μεγάλα μπραβο ομως ανήκουν στα παιδιά μας!!!Και του χρόνου, να είμαστε ολες και ολοι καλα!!
Σχολικό Έτος 2021-22
Διεθνής Δράση: “Νιώθοντας φροντίδα και υποστήριξη στο σχολείο μας: ‘Ένα ταξίδι στον κόσμο”
Μπορείτε να περιηγηθείτε στα έργα των παιδιών μέσα από το μενού
«Πλοήγηση», επιλέγοντας είτε τον τίτλο του έργου, είτε την
περιοχή/πόλη, είτε την βαθμίδα εκπαίδευσης των σχολείων που
συμμετείχαν στο ακόλουθο Link:
https://international-school-project.space/s/posters/page/welcome
Καθώς η Διεθνής Δράση: «Νιώθοντας φροντίδα και υποστήριξη στο σχολείο
μας: Ένα ταξίδι στο δικό μας κόσμο» (“Feeling CARED in School: A
Journey Around the World”) ολοκληρώθηκε για το σχολικό έτος 2021-2022,
δημιουργήθηκε το flipping book με τα έργα των μαθητών από τα
σχολεία που συμμετείχαν στην δράση και ανάρτησαν τα έργα στην ελληνική
έκθεση.
https://heyzine.com/flip-book/0553b2dbf6.html
8/02/2022 Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, Διαδικτυακή Συνάντηση στην τάξη μας, Όλοι μαζί για ένα Ασφαλές Διαδίκτυο.
ΟΙ ΟΡΓΑΝΟΥΛΗΔΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Τάξη Δ1
ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ “Webinar | Organoulides”
Ζωγραφίζοντας ποίηση Ο ήλιος ο ηλιάτορας, Οδυσσέας Ελύτης, Τάξη Δ1
Καλά Χριστούγεννα, Δ1 τάξη
Γιορτή 11ης Νοεμβρίου
11 Νοεμβρίου 1912, Η Χίος γιόρταζε τους πολιούχους της, Αγίους Μηνά, Βίκτωρα και Βικέντιο. Τα ξημερώματα εκείνης της μεγάλης μέρας εμφανίστηκε στο στενό μεταξύ Οινουσσών και Μικράς Ασίας και πλησίαζε σιγά–σιγά ο ελληνικός στόλος που ερχόταν να απελευθερώσει το νησί.
Στις 9 το πρωί κατέφθασε στο λιμάνι λέμβος με λευκή σημαία μεταφέροντας τον υποπλοίαρχο Αλεξ. Χατζηκυριάκο, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ελληνικού στόλου που είχε ήδη αγκυροβολήσει έξω από το λιμάνι. Οι τουρκικές Αρχές αρνήθηκαν να δεχθούν την ελληνική αντιπροσωπεία και δήλωσαν ότι θα στείλουν οι ίδιοι επιτροπή στα ελληνικά πλοία, κάτι που έγινε λίγο αργότερα. Εκεί ο επικεφαλής της μοίρας του στόλου, πλοίαρχος Ιωάννης Δαμιανός, ο επικεφαλής του στρατού συνταγματάρχης, Νικ. Δελαγραμμάτικας, και ο απεσταλμένος του Ελληνικού Υπουργείου Εσωτερικών, Δ. Καρατζάς, ενημέρωσαν την επιτροπή που πήγε να τους συναντήσει ότι ήρθαν να καταλάβουν το νησί εξ’ ονόματος της ελληνικής κυβέρνησης και θέτουν προθεσμία αναίμακτης παράδοσης μέχρι τη 1 το μεσημέρι.
Ο Τούρκος στρατιωτικός διοικητής, Ζιχνή Μπέης, αρνήθηκε να παραδώσει την πόλη και δήλωσε ότι θα πολεμήσει μέχρις εσχάτων. Στις 3 το μεσημέρι και αφού είχε παρέλθει η προθεσμία, ξεκίνησε η αποβίβαση του ελληνικού στρατού στο Κοντάρι μέσα σ’ ένα κύμα σφοδρών πυροβολισμών. Κατά τη διάρκεια της απόβασης έπεσαν νεκροί οι πρωτομάρτυρες της χιώτικης λευτεριάς Εμμανουήλ Ποθητός και Ιωάννης Χρυσολωράς. Η αποβίβαση ολοκληρώθηκε επιτυχώς το πρωί της 12ης Νοεμβρίου. Οι Τούρκοι αποσύρθηκαν προς τις Καρυές και τον Κορακάρη, αρνούμενοι να παραδοθούν ακόμη.
Ο χιώτικος λαός μαθαίνοντας το νέο της αποβίβασης ξεχύθηκε στους δρόμους πανηγυρίζοντας και υποδέχθηκε τον ελληνικό στρατό που κατέλαβε αμαχητί την πόλη με ενθουσιασμό με κωδωνοκρουσίες και την ευχή «Χριστός Ανέστη». Ο συνταγματάρχης, Νικ. Δελαγραμμάτικας, ενημέρωσε την κυβέρνηση για την κατάληψη της Χίου, ενώ με προκήρυξη που εξέδωσε υποσχόταν ασφάλεια ζωής, τιμής και περιουσίας σε όλους, ανεξάρτητα από φυλή και θρήσκευμα.
Από τη μια στιγμή στην άλλη, η πόλη γέμισε ελληνικές σημαίες που υψώθηκαν σε όλα τα σπίτια και καταστήματα. Στο Διοικητήριο ύψωσε την ελληνική σημαία ο αρχιμανδρίτης Νεόφυτος Παπαναστασίου, αναφωνώντας «Ελεύθεροι Χίοι, η δουλεία καταργείται», ενώ στο Φρουραρχείο υψώθηκε σημαία που κατασκεύασε και πρόσφερε η μικρή Ευγενία Μαδιά. Ο φρούραρχος παρέταξε τιμητικό απόσπασμα και της ζήτησε να την υψώσει η ίδια, κάτω από τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα του πλήθους.
Οι Τούρκοι, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Ακολούθησαν 40 μέρες σκληρών μαχών με σημαντικότερη τη μάχη του Αίπους στις 15 Νοεμβρίου. Θα ήταν παράλειψή μας να μην αναφερθούμε στη σημαντική συμβολή που είχαν τα εθελοντικά αντάρτικα σώματα των Καρδαμύλων, της Βολισσού, της πόλης, του Βροντάδου και όλων των χωριών του νησιού, οι εθελοντές πρόσκοποι, καθώς και οι εθελοντές από την Ικαρία.
Ξεπερνούν τους 50 οι πεσόντες για την απελευθέρωση του νησιού. Απ’ αυτούς ξεχωρίζουν ο Εμμανουήλ Ποθητός και ο Ιωάννης Χρυσολωράς, που έπεσαν κατά την απόβαση στο Κοντάρι, καθώς και ο ανθυποπλοίαρχος Νικόλαος Ρίτσος μαζί με τον σημαιοφόρο, Ιωάννη Παστρικάκη, που έπεσαν κατά τη μάχη του Αίπους.Οι Έλληνες κατάφεραν να απομονώσουν τους Τούρκους στο εσωτερικό του νησιού και ο Ζιχνή Μπέης αναγκάστηκε να παραδοθεί το βράδυ της Πέμπτης 20 Δεκεμβρίου στις Καρυές. Την επόμενη μέρα υπογράφτηκε το πρωτόκολλο παράδοσης του τουρκικού στρατού.
ΒιβλιογραφίαΧωρεμης Ι. Γεώργιος, (2002). «Οσα ο ίδιος είδον», Εκδόσεις Άλφα Πι.
Όταν ολα τα παραπάνω, μας τα διηγούνται, τα τραγουδούν και τα περιγράφουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, οι μικρες/οι μαθητές και μαθήτριες της Δ ταξης νιωθουμε, όχι μόνο συγκίνηση, αλλα και μεγάλη υπερηφανια!!
Μπραβο σε όλα τα παιδάκια!!! Μπραβο στις μοναδικές δασκάλες τους για την όλη προετοιμασία και καθοδήγηση, κ. Αγγέλα Καμαράδου, κ. Μαρία Αβδελιώδη και κ. Άννα Μιχαλόπουλου, μουσικό του σχολείου μας!!
Σας ευχαριστουμε που διατηρείται τη μνήμη μας ζωντανή!
Χρονια πολλά σε ολους!!!Και του χρόνου να είμαστε ολες και όλοι καλα!!!
26/6/2020
“Επαγγέλματα που χάθηκαν στο χρόνο-Επαγγέλματα και Τέχνες του σήμερα” Πρόγραμμα Σχολικής Δραστηριότητας, Δ2 τάξη
Παρουσίαση Προγράμματος Σχολικής Δραστηριότητας της Τετάρτης Τάξης (Δεύτερο Τμήμα), με τίτλο “Επαγγέλματα που χάθηκαν στο χρόνο-Επαγγέλματα και Τέχνες του σήμερα”. Υλοποιήθηκε κατά το Σχ. Έτος 2019-2020 στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης.
22/5/2020
Με αφορμή τον παιδικό διαγωνισμό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με τίτλο “Είμαι … Πώς βλέπω τον εαυτό μου” οι μαθητές της Δ2΄τάξης ζωγράφισαν τον εαυτό τους με αφορμή έναν χάλκινο καθρέφτη από την Κύπρο που χρονολογείται από το 1.2οο έως 1.050 π.χ. και βρίσκεται στη μόνιμη συλλογή του μουσείου με τίτλο:“Κύπρος-αρχαία τέχνη και πολιτισμός”.
Εικόνες από την εργασία των μαθητών μέσα στην τάξη:
21/12/2019, Το καραβάκι μας της αγάπης για το 2020 : Ειρήνη
Τα παιδιά όλης της γης, είναι Ειρήνη και η αγάπη στους λαούς, είναι Ειρήνη.
19/11/2019 Ευέλικτη Ζώνη, Επίσκεψη στο εργοστάσιο “Σπιτικά Γλυκά Χίου, Κοράκης-Μαρίνος”
Η Τετάρτη Τάξη στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το εργοστάσιο “Σπιτικά Γλυκά Χίου, Κοράκης-Μαρίνος”. Μια απολαυστική εμπειρία, αφού γνωρίσαμε τα παραδοσιακά χιώτικα γλυκά του κουταλιού, καθώς και τη διαδικασία παραγωγής τους. Φύγαμε με γλυκές νοστιμιές και πολλές γνώσεις. Ευχαριστούμε πολύ τον καλόκαρδο κύριο Αχιλλέα Μαρίνο για τη φιλοξενία του.
Ο απόλυτος συντονισμός μιας μεγάλης ομάδας παιδιών δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα! Για τα δικά μας μοναδικά παιδιά όμως της Δ ΄τάξης αποτελεί γεγονός!
Ήταν μία μοναδική γιορτή χάρη στα παιδιά μας!!! Το αποτέλεσμα μοναδικά όμορφο και συγκινητικό!! Δικαίωσε τις προσπάθειες και την προετοιμασία των παιδιών μας αλλά και των μοναδικών δασκάλων του σχολείου μας, κ. Αναστασίας Υφαντή (Δ1) και κ. Μαρίας Αβδελιώδη (Δ2) που τους προετοίαμσαν και καθοδήγησαν με μοναδική μαεστρία!!!
Η υπέροχη χορωδία που ακούγεται στο βίντεο και αυτή δική μας είναι! Υπό την καθοδήγηση της μοναδικής μουσικού μας κ. Πηνελόπης Βολάκη – Διαμάντη!
Απολαύστε τους!!!
Και του χρόνου, Χρόνια Πολλά!!!
27/9/2019 Μύηση στην τέχνη και τεχνική κατασκευής του ψηφιδωτού
Μια από τις παλαιότερες και δυσκολότερες τέχνες που διαχρονικά και παγκόσμια, από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας, έχει να παρουσιάσει ανεπανάληπτα αριστουργήματα, μας παρουσίασε στα πλαίσια δραστηριοτήτων της Ευέλικτης Ζώνης για το σχολικό έτος 2019-2020, η κυρία Μαρία Χαβιάρα, άτομο με ευαισθησία, δεξιότητα και ταλέντο στην τέχνη του ψηφιδωτού, η κυρία Χαβιάρα μας παρουσίασε έργα της και προσπάθησε να μυήσει τα παιδιά στην τέχνη και τεχνική κατασκευής του ψηφιδωτού. Οι δασκάλες της Τετάρτης Τάξης οφείλουμε να της απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες.
Σχολικό Έτος 2017-18
Στιγμές από την υπέροχη γιορτή που παρουσίασαν οι μαθητές και μαθήτριες της κ. Ντίνας Σκιαδά για τον εορτασμό της 11ης Νοεμβρίου, απελευθέρωσης της Χίου!
Μπράβο σε όλα τα παιδάκια, ήταν όλα τους εξαιρετικά! Μπράβο στη δασκάλα του σχολείου μας, κ. Ντίνα Σκιαδά όπως πάντα μοναδική!
Χρόνια πολλά αγαπημένη μας Χίος!
Σχολικό Έτος 2017-18
Το Δ2 μαζί με τη δασκάλα τους κ. Αναστασία Υφαντή και η ευχή τους..!
Σχολικό Έτος 2016-17
Καλή Αποκριά από το Δ1!
Σχολικό Έτος 2015 – 16
Ευέλικτη ζώνη
“Συναισθάνομαι… παίζοντας”
Αξίες ζωής”
Σχολικό Έτος 2014 – 15
Ευέλικτη ζώνη “Αξίες ζωής”
Θεατρικό “Ο κύκλος του νερού”
3/12/2014 Ημέρα ατόμων με αναπηρία
Εκδήλωση στο Βούρειο Χίου με συμμετοχή του σχολείου μας
Γιορτή 11ης Νοεμβρίου
Ζωγραφίζουμε αγγεία
Ημέρα Διατροφής
Δράσεις για την ημέρα σχολικού αθλητισμού με θέμα τη διαφορετικότητα
Σχολικό Έτος 2013 – 14
Πατήστε πάνω στην εικόνα για να μεταφερθείτε
στην παρουσίαση του προγράμματος
την οποία για να μπορέσετε να τη δείτε
πρέπει πρώτα να την κατεβάσετε στον υπολογιστή σας !
“ΚΑΜΠΟΣ!”
“Γράφουμε τα δικά μας παραμύθια!”
“Το Γαϊτανάκι”
Γιορτή για την 11η Νοεμβρίου
Σχολικό Έτος 2012 – 13
Επίσκεψη στο ελαιοτριβείο
Φτιάξαμε μελομακάρονα!!!
Γιορτή 11ης Νοεμβρίου
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Σχολικό Έτος 2011 – 12
Γιορτή 11ης Νοεμβρίου 2011
Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς
Δ΄ταξη Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς |
Σχολικό Έτος 2010 -11
Τάξη Δ1 (Υπεύθυνη δασκάλα: Μαρία Αβδελιώδη)
Πειράματα με τον κ. Παναγιώτη Κατσάλα
Επίσκεψη στο Citrus στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής
Επίσκεψη στην έκθεση της Helmepa
Φράγμα Ψαρόπετρας
Τάξη Δ2 (Υπεύθυνη δασκάλα: Άννα Μουζήθρα)
Επίσκεψη στην έκθεση Helmepa 4/5/2011 |
Τα αγγεία μας μιλούν… |
Αποκριάτικες μάσκες |
Αρδευτικό σύστημα Κάμπου – μάγγανος – citrus |
Εορτασμός 11ης Νοεμβρίου |
Επίσκεψη στο εργοστάσιο μαστίχας |
Ήθη και Έθιμα Χριστουγέννων |
Ήθη και Έθιμα Πάσχα |
Θεατρική Παράσταση ΄΄Ο Πλούτος΄΄ του Αριστιφάνη |
Κλεστό Γυμναστήριο Καμποχώρων |
Πειράματα με θεμα ΄΄Το νερό΄΄ με τον κ. Παναγιώτη Κατσάλα |
Πειράματα στο νερό με τον κ. Παναγιώτη Κατσάλα |
Το νερό στη θρησκεία – Παναγία Κοκοροβιλιά |
Φράγμα Ψαρόπετρας – Στάδια καθαρισμού του νερού |